fbpx

Mitt-i-hösten-meddelande

Nu är vi mitt i höstrusket och terminen. Det har varit en intensiv höst så här långt med flera tävlingar både för barn, ungdomar och vuxna. Vi har haft veckoseminarium med Francisco Sinistro Iturralde och Alexander Trans. Vi har precis kommit tillbaka från träningsläger i Finland och det var en positiv erfarenhet med mycket vänner, teknikträning och sparring. Hilti Stockholm har även betalat för deltagande för våra medlemmar på seminarium som arrangerats av andra Hiltiklubbar. Bland annat ett seminarium med Chris Haueter som arrangerades av Hilti Västerås. Nästa seminarium är med Jimmy Lidberg helgen 26-27 November på Hilti Stockholm.
Vi fortsätter att sponsra tävlande i form av att betala för delar av kostnaden för resa, boende och tävlingsavgift. Det är en utmaning, inte enbart för vår idrottsförening utan alla, att kostnaden för att tävla är hög. Vår uppgift är att underlätta för våra medlemmar i den utsträckning det är möjligt. Vår ambition är att utveckla detta ytterligare. Alla skall ha råd att tävla.
Vi i styrelsen arbetar ideellt med många parallella saker och frågor. En viktig del är att sköta det dagliga, att se till att det finns schema och tränare. Fungerande lokal och hantering av medlemsuppgifter. Vi ansvarar för en ekonomi i balans och budgeter inför nästkommande år. De senaste åren har vi lagt mycket arbete på att få hit externa instruktörer som genomför seminarium. En fråga som tar upp mycket tankekraft och energi är sökande efter en ny lokal. Det är en brännande fråga där vi är övertygande om att vi kommer hitta något bättre – inte något sämre. Vi arbetar för att öka samarbetet mellan klubbarna i Sverige och tro det eller ej men det är nu vi planerar vårens seminarium, träningsläger med mera.
Vi har under hösten börjat med dedikerade pass för tjejer och kvinnor. Vi har nyligen påbörjat en mitt-terminsstart för nybörjare. Båda dessa delar med goda resultat.
Det närmar sig fystest nummer två för hösten och det är sagt att den skall vara i börjar av december. Tveka inte! Håll utkik efter datum och delta. Vi upplever att fystesterna tillsammans med fysprogrammen har gett en mycket bra utdelning.
Det finns två saker som är mycket viktigt att minnas. För det först att vi är en ideell förening. Med det menas att vi enas runt en idé eller ett intresse. I vårt fall BJJ – med och utan dräkt. Det är vad vi gör och vad vi har tillsammans. Den andra saken är att det är er klubb, medlemmarnas förening. Det är medlemmarna som bestämmer vilken inriktning klubben skall ta, hur vi organiserar oss och hur vi genomför saker. Det ideella engagemanget är en grund för vår verksamhet.
Vi har upplevt att det de senaste åren har skett ett lyft på klubben. Det är mer leenden och mindre gnäll. Det är större fokus i träningarna och mindre svammel. Fler som tar eget ansvar för teknikträning, drillande och fysträning. Det är tydligare idrottsmässiga mål och kämparglöd. Den dagliga träning sköts klanderfritt. Allt detta ger oss som arbetar ideellt som tränare och i styrelsen en sådan glädje, energi och kraft. Tror vi alla även delar känslan av att ”vi vill mer”.
// Ordförande